Ne Kadar Faşistsiniz
Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!Merhaba sevgili okurlarım,
Faşizm dediğimizde aklımıza hemen hilal bıyıklılar ve düşmanlarını kıskandıracak disiplinde, sağ kolunu kaldırarak onları selamlayan takipçileri geliyor. Nedense ne öncekiler ne de sonrakiler, bu halka onlar kadar görkemli bir faşizm sunmadılar. Faşizmin hangi anlamı taşıdığını halka bütünüyle inandıramadılar!
Faşizm denilince aklımıza ilk olarak ırkçılık gelir. Bütün faşistler biyolojik ırkçı olmasa da, ideolojik kabulün ilerleyen zamanlarında ırkçılığı ve bunun yerine gelebilecek net bir ayrımcılık unsurunu bulmak, toplumda faşist olmayı kolaylaştırmaktadır. Günümüzde sınırsız iletişim türlerinin gelişimiyle, ırkçılığın yerine kullanılabilecek çok sayıda ayrımcılık türü geliştirilmiş durumdadır.
Dinlerin yapısı, faşizme karşı kaynak olarak kullanılmaya elverişlidir. Bu yolda özellikle faşist eğitimin, internet ortamında yapılan paylaşımların ve eylemlerin halkı bilgilendirme açısından önemli olduğuna inanıyoruz.
Faşizmin arkasından da “milliyetçilik” geliyor. Yeni haliyle kurt gibi dolaşan halk, bu faşizm hastalığına yakalanabiliyor. Hak ve adaletin, eşitlik ve özgürlüğün, temel insan haklarının olmadığı yerde faşizmin ne önemi kalıyor ki?
Gücün sınırlarını daraltıp genişletmek sadece faşistin inisiyatifine mi kalıyor? Böyle bir yaşamı benim halkıma layık görmüyorum! Temeli insan hakları ve özgürlükler üzerine kurulan bir anlayışla yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Her an şiddet ve güçle bastırılmak istemiyoruz! Kutsallığımızla, eşitliğimizle ve haklılığımızla bu yolda ilerlemek istiyoruz.
Faşizm, net ve sert bir rejimdir. Devlet tektir! Faşizmde gerçekten iktidar otoriter biçimde mi kullanılıyor, yoksa sadece öyleymiş gibi mi gösteriliyor? Otoriteyi tek bir elde toplamak yanlıştır. Halkı ve halkın görüşlerini önemsemek bizim önceliğimiz olmalıdır! Faşizm, hukukun üstünde tutulup yüceltilmemelidir.
Amacımız; daha çok toplum, daha çok birey düşüncesidir. “Kişi bir hiçtir” anlayışını benimsemiyoruz, “kişi mücevherdir” anlayışını benimsiyoruz. İnsana ve özgürlüğe ihtiyacımız var.
Bir dahaki yazımda görüşmek dileğiyle… Her bireyin düşüncelerinin değerli olduğu bir toplumda yetişip yaşamak ümidiyle.